ENSARTET FODER SIKRER BEDRE MAVE- OG TARMSUNDHED HOS MINE HØNS Flere af Danish Agros kunder har som økologisk ægproducent oplevet en række fordele og har samtidig kunnet aflæse konkrete forbedrede produktionsresultater i deres E-rapport - efter anvendelse af Danish Agros øko-hønsefoder. En af dem er landmand Christian Thomsen i Sønderjylland, som har en produktion på ca. 24.000 økologiske høns i et hus. Foderets stabilitet har stor betydning, her er Christian Thomsen godt tilfreds. Christian fortæller at han er glad for den ensartede pille cross/enkelt presset struktur i foderet. I forhold til korte piller kan jeg ikke sige endnu om jeg sparer noget. Da jeg ikke har reg- net det ud, hvor meget de spiser mindre. Men har fokus på den ensartede struktur, som gør at hønsene æder ens hele vejen rundt, det gør min hverdag nemmere. Vi har stillet Christian Thomsen en række spørg- smål hvortil han svarer: Hvad er godt hønsefoder for dig? Det er ensartet og partiklerne i foderet er ens i hele stalden, så de ikke spilder for meget med det og alle hønsene får adgang til det gode indhold i foderet. Hvad har EP strukturen af effekt i din produk- tion? Jeg har haft piller fra konkurrenten og Danish Agro. Af de 3 strukturer jeg har prøvet er den enkelt presset struktur af den løsning vi kører med jer den bedste løsning. Den giver den bedste mave- tarmsundhed. Hvad konsekvensen af en for grov/fin foder- struktur i din produktion? Er det for grovt, så leger de med det, eller taber det på gødningsbåndene. Er det derimod for fint, spiser hønerne ikke ordentlig ned i foderrenden. Men for grov eller fin struktur, påvirker også gød- ningen og strøelsen i stalden. KUNDEN I FOKUS MED DANISH AGROS ENSARTEDE FODER OPNÅR VI EN BEDRE MAVE- OG TARMSUNDHED. DE FÅR DE NÆRINGSSTOFFER OG AMINOSYRER DE SKAL HAVE, HVILKET GIVER SUNDE HØNER. DET GØR MIN HVERDAG NEMMERE SAMTIDIG MED AT ØKONOMIEN ER ROBUST. CHRISTIAN THOMSEN, ØKOLOGISK ÆGPRODUCENT Landmand, Christian Thomsen, Økologisk Ægproducent, Sønderjylland Hvordan tester du foderstruktur? Jeg tester nu mest på ”gefühlen”, men en gang imellem anvender jeg en sigte for at tjekke strukturen – og fordelingen mellem grov, og fine partikler.
Download PDF fil